петак, 11. март 2011.

Novo doba

Savremeni svet je nametnuo model idealnog u svemu. Postoje brojni kodovi koje čovek, gledajući reklame ili bilo koju talk show emisiju, lako može prepoznati. Taj ideal je posebno okrenut kultu tela koji najviše forsira potrošački deo zapadne kulture, a koji u svom ataru gaji najveći broj bolesno gojaznih osoba. To je neviđeni paradoks. Pre par dana sam u gradskom prevozu slušao dve devojčice šta sve rade i šta sve ne rade, kako bi postigle idealnu liniju. Neki moji starovremenski kafanski klupoderi takve cice definišu kao ekstremno aseksualne i bledunjave poput Ali MekBil. Ali jebeš ga, to je ideal i ne može se mimo njega. Meni su draže one sa Gojinih slika.


Šta ćemo sa muškim svetom?! Letos videh na plaži da mladići depiliraju grudi i noge. Nekima od njih urasle kedla pa im se pojavile bubljice – čibe na grudima. Izgledaju kao potpuni kreteni. Bio sam najdlakaviji na plaži. Ne dam tepih ljubavi ni za živu glavu. Zamislio sam Roberta Mičama ćosavog. Odmah potom Šona Konerija. Podelio sam te misli sa ženom. Zgrozila se. Posle toga sam joj kupio pivo na šanku pored plaže. Želeo sam da je častim zato što je OK (popila je pola, a ostatak sam ja završio).


Možda je sve to normalno, a ja postajem stari kenjator, koji nema razumevanja za nove tendencije. Ko će ga znati?! Kada malo bolje razmislim, jedno je sigurno, nikada svet neće biti isti kao u doba Trejsi Lords i Andre Knega. Klaker Bože sodadžije davno je zamenjen limenkom koka kole. Sve je to posledica vremena koje neumitno teče i melje naše male živote.

6 коментара:

  1. Ma je li to Kim Basinger?

    Ma ovo je najseksi slika svih vremena sve zajedno sa Konerijem, odakle je to?

    ОдговориИзбриши
  2. Mislim da fotka nije iz nekog filma već je rađena za neki časopis. Njih dvoje su, koliko znam, igrali zajedno samo u jednom Bondu (Nikad ne reci nikad). Fotka je skroz OK:)

    ОдговориИзбриши
  3. ipak izgleda da je bilo nečega, evo ih u bazenu na 0:58
    http://www.imdb.com/video/screenplay/vi1906574617/

    Znao sam da pravim grešku što ne gledam Džems Bond serijal.

    ko čupa kedla na grudima nek' se ubije, odma'!

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam pratio Bonda iz hladnoratovske faze. Posle pada berlinskog zida i uvođenja Timoti Daltona u celu priču izašao je iz sfere mog interesovanja. Danas ne mogu da odgledam ni one stare sa Konerijem i Murom.Dosadno mi je. Neka ostanu hladnoratovski suvenir.

    ОдговориИзбриши
  5. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  6. Sad bi vrle feministkinje rekle, da je upravo to divno, da se rod/pol napokon kreira kako ti oces (jer je kulturno uslovljen itd) i da eto i muski rod/pol mora da nasedne na malo "industrijske estetike". I da mozete biti i Kim Besindzer pobogu! :)))

    Nego kad smo kod svih tih totalnih i inih depilacija, meni je to ravno pedofiliji!!! Cistoj.

    ОдговориИзбриши