недеља, 6. септембар 2009.

NAJLEPŠE ŽENE (glumice) na svetu

Ukus Jorgoslova po pitanju žena je "staromodan". To mu je više puta rečeno. Naravno, to ne znači ništa loše, već naprotiv. Jorgoslov se gnuša plastike, silikona i top manekenki. Jorgoslovlje ne trpi anoreksiju, glavatu Anđelinu Žoli i izvikanu i precenjenu Moniku Beluči (mislim dobra je ona riba, ali se svi postavljaju kao da pre nje nije postojala nijedna žena koja je zračila "demonskim" seksipilom). Eros na filmu su promovisali mnogi filmski autori, od Rože Vadima i Rasa Majera, preko Bertolučija i Tinto Brasa, do Patris Šeroa. Protagonistkinje te lepše strane kinematografije bile su brojne filmske dive. Moj lični izbor izgleda ovako.

1.Loren Bekol

Nekadašnja supruga Hemfrija Bogarta. Divna dama aristokratskog seksipila. Zar se to ne vidi? Njen pogled govori sve.



2.Sofija Loren

Maslinasti ten i nos mediteranske žene. Sve pršti od seksipila.



3.Endži Dikinson

Poznata je po najboljim nogama filmske trake.



4.Klaudija Kardinale

Posle filma "Bilo jednom na Divljem Zapadu" shvatio sam da sam upravo saznao šta je to lepota u pravom smislu te reči.



5.Eli MekGrou

Plakao sam zajedno sa Rajan O Nilom kad je umrla u filmu "Ljubavna priča", divio sam joj se u "Bekstvu" i "Konvoju" i posebno je cenio jer je bila žena Stiv MekKvina.



6.Sigurni Viver

Cedili smo pubertetske bubuljice i seksualno sazrevali uz poručnika Riplija. U gaćama nam se na pomen Sigurni Viver budio Alien. Danas je već MILF, ali je i dalje poželjna.



7.Debra Vinger

Ljudi moji...She So Lovely!!!



8.Nastasja Kinski

Uvek sam se pitao kako je onaj ružni Klaus Kinski uspeo da napravi ovako lepo čeljade. Ni dan danas mi to ne ulazi u glavu.



9.Keli MekGilis

Uvek kada se na tv-u daje TOP GUN, ja ga odledam samo zbog nje.




10.Beatris Dal

Ona je zapravo Beti Blu. Svi smo bili zaljubljeni u nju. Posle je dugo nije bilo, pa se pojavila u Džarmušovom "Night on Earth". Posle toga je opet nestala.

7 коментара:

  1. Bem ti izbor 10 najlepsih u kome nema Ave Gardner i Dite Von Teese.
    Pravi ste alijeni.

    ОдговориИзбриши
  2. Lični izbor Leone!;-)Ako budem širio, otići ću na trocifreni broj.

    ОдговориИзбриши
  3. Uh kako volim kad vidim Nastasju u necijem licnom izboru :) Meni je broj jedan :)

    Nesto ne volim da ubrajam te glumice, kako ja zovem "naftalina", jer su ipak iz nekog perioda koji se desio mnogo pre mene :)) a i obicno lepojku vezujem za neki film, ali od stare garde omiljene su mi Catherine Deneuve i Giulietta Masina, dok u toj "mladjoj i manje poznatoj" grupi Isabelle Adjani, Sherylin Fenn (umesto na spec. agenta Kupera, bacila sam oko na zavodljivu Odri Horn u Tvin Piksu :)) ), Heike Makatsch, Faye Wong (glumila kod cika Wong Kar Wanga), Marozsán Erika, Eszter Balla itd da ne nabrajam sad sve te manje poznate glumice :)

    Uvek mi je lepo kad se prisetim filmova sa omiljenim glumicama :)

    a od domacih? :)

    ОдговориИзбриши
  4. Zaboravih Hannu Schygullu i Barbaru Sukowu :)
    uspamovala sam ti komentare :/

    ОдговориИзбриши
  5. Nema veze...spamovanje dozvoljeno...nego htedoh da kažem da sam zaboravio Helen Miren iz mlađih dana i Šarlot Rempling. Što se tiče domaćih, sećaš se da smo se jednom prilikom složili oko Kaje Žutić:-)

    ОдговориИзбриши
  6. E kad bi se na noge Dikinsonove mogla nabaciti glava Beatris Dal!!!

    Ovako: Širli Meklejn - i izvana i iznutra... Anet Bening (ali ne kad je plava),Romi Šnajder, Hana Šigula (ekstra), Merlinka (da, da mnogo pocijenjena), Ema Tomspon...Moglo bi do sutra...

    Od domaćih, srpske i ex ju: Dravicka (nije nikada odigrala ono što je mogla), Neda Spasojevic (oci kao jezera), Božidarka Frajt, Zdravka Krstulović, Furlanka (kao i Dravicka), Milena Zupančić (prirodan seksipil kao 100 postotni alkohol)....

    ОдговориИзбриши