понедељак, 2. мај 2011.

Birajte pažljivo!


Šta se dešava?

Zašto je svet i dalje usrano mesto, pored svih misli velikih ljudi pretočenih u reči?

Ljudski duh je u krizi. Suštinski individualizam je odavno poražen. Sve što se dogodilo posle ustoličenja romantizma svedeno je na lažne dihotomne podele. Individualizacija se umesto nadahnućem, sprovodi intelektualnim spekulacijama. Muka mi je od lažne ponude koju nam nude elite. Zato želim da kopam i istražujem. Police gradskih knjižara i biblioteka kriju prave stvari. Zajebite marketinšku galamu trenutne IN ponude! U pitanju je gomila smeća koja nam se nudi kao lažna kompenzacija za haos savremenog sveta. Zato, birajte pažljivo...
Pre nekoliko nedelja kupio sam Deretino novo izdanje razgovora sa Emilom Sioranom. Inspirativno štivo za samopreispitivanje i poniranje do metafizičkog dna egzistencije, posle kojeg se, sa određenom vedrinom, uzdižete do najviših tačaka ljudskog duha. Sjajna knjiga i obavezno štivo za početak upoznavanja sa Sioranom!

2 коментара:

  1. E hvala na preporuci.
    Taman sam se uvatila u kostac sa prosvecivanjem, i fraknfurtovcima i "rasvetljavanjem" i mitom i iracionalnim i kontrolom i propascu svega toga zajedno :)

    Trebace i ova.

    ОдговориИзбриши