недеља, 3. јун 2012.

Stari laf


Tamo dole na uglu ima jedna trafika u kojoj radi jedan stari laf. Taj laf je gromada od čoveka. Ima ga u svakom pogledu, i fizički i duševno. Liči na Tonija Soprana, odnosno Džejmsa Gandolfinija, ali nema njegovu narav, odnosno Tonijevu. Mirniji je čovek. Kod njega godinama kupujem novine, pivo, a ponekad i cigarete. Jednom me je vodio u kafanu preko puta na jagnjeće sarmice sa kiselim mlekom. Voli da jede, a bogme i da pije. Nije proždrljiv, ne, nikako. Stari laf je gurman. Pravi gurman. Jede polako. Uživa u svakom zalogaju i gutljaju. Tako ja ne umem. Ne ume ni onaj biciklista iz prethodne priče. Mi ga nekako zbrzamo. Progutamo i popijemo očas posla, onako, seljački. On ne radi tako. Ima stila. Iako je sav nezgrapan, iako nema izučene škole, bog ga je obdario prirodnom otmenošću. I tako svakog jutra kad pođem na posao, ja mu mahnem i obećam da ćemo za vikend popiti nekoliko špricera sa nekim pikantnim mezetlukom. Tada mu se nasmeši brk. Stari laf voli kad mu jutro tako krene. Onda dani idu nekako drugačije, ali ipak idu.

9 коментара:

  1. Kratka forma ti leži, Đorđe.

    Pjesma "Idu dani" natjerala me je na kopanje po fonoteci... U sjećanju iz djetinjstva ostao je čudan format, mini LP. "Ciganske balade" idu na gramofon - hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Rekoše mi to mnogi. Hvala Anamenezo, a za ovo kopanje po fonoteci nema na čemu :)

      Избриши
  2. Nema te na fejsu, pa mi nedostajes...evo ti jedna stara i vrlo sarmantna pesma koju sam nedavno cula na radiju i potom pronasla uz (naravno) pomoc gugla...
    http://www.youtube.com/watch?v=zmtkfyGzBZo

    Cheers!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Beti! Volim ovu pesmu.Ima jedna alternativna El Paso verzija od grupe Giant Sand koja je takođe dobra.

      Inače, pobegao sam sa fejsa, tako da me trenutno možeš naći samo ovde. Svrati uvek kad budeš mogla.:)

      Избриши
  3. Kratka forma je najbolja forma. Od nje je bolji samo direktan dijalog! :)


    ОдговориИзбриши