петак, 13. фебруар 2009.

NOVI BENDOVI-STARI/NOVI TRENDOVI (SRBIJA)

Ovo su bendovi koji trenutno, duboko ispod zemlje, stvaraju svoju muziku i svima koji pomalo prate domaću scenu, predstavljaju nadu da u Srbiji nije baš sve propalo. Neki od njih već imaju svoja izdanja, a neki su u pripremi. Bendovi su stilski različiti i poređani su bez nekog posebnog redosleda.



Candy Store
Bend je osnovan 2001. u Kragujevcu. U početku je repertoar bio sastavljen pretežno od bluz standarda, i nastupali su uglavnom po klubovima. Krajem 2005. se formira nova postava gde od originalnih članova ostaju samo Vladimir i Miloš, a pridružuje im se Nikola na basu. Na proleće se bendu priključuje vokal Kosta, i u toku 2006/07 snimaju mini album RADIOPASSIVE, koji objavljuju krajem jula 2007. za sopstvenu izdavačku kuću SILICON BRAIN RECORDS. Stil benda je fuzija svega sto su članovi svirali i slušali: roka, psihodelije, bluza, džeza, grandža, stoner roka, alternative... Bend je nastupao po zemlji i inostranstvu.

Candy Store su:

Miloš Stefanović - bubnjevi
Nikola Milovanović - bas
Kosta Miletić - vokali
Vladimir Štrkalj - gitara


E-mail: candystoreband@gmail.com

Website: http://www.candystore.co.yu/




ŽeneKese
Grupa svira u sastavu: Steve Icon (vokali i đitra), Troma (glavna đitra), Dado Sopić (bass), Hejto (drums), Dru (usnjak i egzibicije). Odrasli na Kazni Za Uši, cilj - snaga Dirtbombsa na stejdžu. Ove godine imali nekoliko zapaženih nastupa: Akademija (tri puta) i Exit 06 (Futureshock stage).

E-mail: zenekese@yahoo.com

Website: http://www.myspace.com/zenekese




Činč
Beogradska poluakustična multimedijalana grupa. Nastala 2001. transformacijom Čudnog Šimijevog benda. Svira nešto između alternativnog popa i world muzike, sa čudnim tekstovima i scenskim ponašanjem. Ima akustičnu gitaru, bas, violinu i vokale. Svirao je po Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Nemačkoj. Prvi album, Osečev sjaj (2001), reizdat je u Japanu 2004. godine. Recenziju ovog izdanja napisao je Simon Raymonde (Cocteau Twins).

E-mail: luka@cincplug.com

Website: http://www.cincplug.com




Goribor

Originalno baš iz Bora. Sve je počelo 1988. jednim refrenom - Neću da stojim gde sam sada. Iako su objavili šest albuma za etiketu "Slušaj najglasnije" iz Zagreba, tek nakon uspeha na festivalu "Art & Music" u Puli i albuma "Sjajne niti" objavljenog za hrvatski "Dancing Bear" (što je prvi album nekog srpskog benda objavljen za veliku izdavačku kuću u Hrvatskoj nakon rata), dospevaju u žižu interesovanja srpske muzičke scene.

Tekstovi su savršeni - čista poezija.

Zvučno najuzbudljivija nov(ootkriven)a pojava podneblja, sviraju "rudarski" trip hop bluz, ovaj bend zadovoljava ukuse onih koji naginju klasičnom, netrendovskom rokenrol izrazu.

Trenutna postava grupe je: Aleksandar Stojković – glas, Željko Ljubić – gitara, Predrag Marković – gitara.

E-mail: borski@sezampro.yu

Website: http://www.myspace.com/stgoribor



Mothership Orchestra, The
Grupa iz Požege. Osnovani 1997. godine kao The Mothership. Posle više nastupa po unutrašnjosti, grupa ima zapažen nastup u beogradskom klubu Fili. Nakon ovog koncerta, spletom okolnosti, većina članova odlazi u London. U avgustu 2005. bend se ponovo okuplja, a prvi singl sa budućeg EP-ja Walking the Dead brzo dospeva na prvo mesto domaće liste singlova Studija B, ubrzo i Radija B92. U pitanju je pesma Then She Kissed Him koju možete čuti i na ovoj stranici.

E-mail: themothershiporch@hotmail.com

Website: http://www.myspace.com/themothershiporchestra



Repetitor


Prvi album Repetitora - Sve što vidim je prvi put je zvanično u prodaji!

Repetitor je nastao u zimu 2005. godine u Beogradu kada se Ana-Marija Cupin pridružila Mileni Milutinović i Borisu Vlastelici koji su već neko vreme svirali zajedno.

Bend prošle godine na festivalu Art&Music u Puli - najbitnijem regionalnom muzičkom događaju posvećenom neafirmisanim bendovima - ubedljivo osvaja prvo mesto glasovima žirija i publike.

Prvi studijski snimak grupe, hit-singl Ja, koji je objavljen na kompilaciji Jutro će promeniti sve?, proveo je 5 nedelja na prvom mestu liste domaćih singlova Radija B92. Repetitor učestvuju sa tri pesme i na kompilaciji Zdravo zdravo zdravo (Kultur Akt, 2008), na kojoj je predstavljeno pet novih bendova iz Beograda.

Repetitor su: Boris Vlastelica (gitara, glas), Ana-Marija Cupin (bas) i Milena Milutinović (bubnjevi).

E-mail: repetitor.bg@gmail.com

Website: http://www.myspace.com/repetitor

Нема коментара:

Постави коментар